top of page

  CV 

Lite om mig

Född på allmänna BB 1965, som dom flesta på den tiden i Stockholm. Tog mina första stapplande steg på Nybrogatan men växte sen upp i Vasastaden på Västmannagatan 66, ett stenkast från Balettakademien som blev mitt andra hem. Min mamma, Eva Ekman var en mycket anlitad världsmodell och behövdes det ett barn, ja då var det jag som åkte på att ha papiljotter på dagis efter att spenderat morgonen hon björn Axén Sen utbildade sig min mamma på DI och blev en en mycket väl anlitad maskör och perukmakare. Det blev många kvällar i sminklogen för mig och jag såg klassiker med bl.a fantastiska Ingvar Hirdvall och fina Fred Gunnarsson på Stadsteatern.  Fred Hjelm kommer alltid att vara den stora teaterregissören i mina ögon. Min styvpappa Peter Schildt var en stor förebild och inspirations källa för en 7- åring, då han gjorde många bra ungdomsserier och tog med mig till sin arbetsplats Turteatern i gamla stan samtidigt som min pappa tog med mig på hans filminspelningar redan som liten.

 

Det blev Kristofferskolan för mig. En Waldorfskola. Vilket var rena lyckan för mig, då vi jobbade väldigt mycket med konst och praktiskt görande, så som metallslöjd och drejning. Passade mig perfekt. I dag är jag en en verksam konstnär.

En av mina bästisars mamma var Susann Osten och självklart gjorde det intryck att vara en del av "Jösses flickor" och allt annat som föregick under den tiden på Klarateatern. Majong var bara förnamnet.  Jag och mitt tjejgäng hittade dock en egen grej. Vi grottade in oss i Povel Ramels låtskatt och satte ihop olika små shownummer till tveksamt bra föreställningar. Då var jag redan en flitig elev på balettakademien från det jag var tre år.

Dans det var min passion.

Efter nian utbildade jag mig till professionell dansare och koreograf och hade mina glansdagar under hela åttiotalet. Var ända nattklubb och diskotek i hela Sverige var min arbetsplats tillsammans med bla. Kayo Shekoni som än i dag är min närmsta och äldsta vän. Andra kända personer som har gjort stort intryck på mig från showtiden är bl.a Karl Dyall, Danne Malmer, Vito Ingrosso, Alexandra Charles, Petra Nielsen, Christer Lindarv, Lasse Flinkman, och självklart alla från Swemix och ett hundratal till. Med  massor av olika dansgrupper turnerade vi i hela Skandinavien och även några vändor till Italien.

Under samma period tyckte min pappa, regissören Mikael Ekman att jag skulle lära mig ett riktigt yrke. Så det blev till att bli filmarbetare och springa i hans fotspår, bokstavligen, i ett par år. mellan alla dansgigg.  Han var en mycket bra lärare och jag fick lära mig den hårda vägen, men jag drömde alltid att bli skådespelerska. Under den tiden var förebilderna Lena Nyman. Margareta Krok och självklart farbror Gösta. Jag ville nog jobba vidare inom film, men min chef Jan Marnell med flera tyckte att jag skulle nog vara framför kameran.

En dag fick jag ett tips, eller uppmaning om att gå för en amerikansk lärare som varit Lee Strasbergs högra hand, Jeroldine Beron. Så vid tjugotre års ålder vågade jag förverkliga en till dröm. Jag utbildade mig till skådespelare i New York. Där stannade jag i 6 år. Jag har även haft Susanne Peretz som Strasberglärare och hon gav mig sådeles den sista nyckeln i min skådespelar utbildning. Väl hemma fick jag rollen som Katta i Tre kronor och sen dess har det rullat på med många roliga och tuffa utmaningar som skådespelare. Det bästa jobbet var dock obetalt. Det var att bli mamma till min fina begåvade dotter Suzy.

I dag regisserar jag också och det passar mig perfekt.

Training & Workshops
Special kunskap

Jag är konstnär och jobbar i blyinfattatglas. Stora som små verk.

Målar i olja och Avarell. Har ett litet galleri på Österlen

Hobby /pistolskytte. Klubb / SPOL/ Grimsta.

  • Linkedin - Vit Circle
bottom of page